A- A+
ΥΠΟΙΚ: Κλήρωση κάθε εβδομάδα με έπαθλο πολυτελή ΙΧ για όσους συλλέγουν αποδείξεις
Τη διοργάνωση εβδομαδιαίων κληρώσεων με έπαθλο πολυτελή ΙΧ προς επιβράβευση των πολιτών που συλλέγουν αποδείξεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ως μέσο πάταξης της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», το καλοκαίρι δέκα Ferrari, δύο Lamborghini, μερικές Porsche, Jaguar, Mercedes θα κληρωθούν σε εκείνους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό ...αποδείξεων.

Πρόκειται για αυτοκίνητα που προέρχονται από κατασχέσεις και φυλάσσονται στον ΟΔΔΥ. Για την κλήρωσή τους, ως μορφή επιβράβευσης, σε όσους συλλέγουν αποδείξεις, έχει γίνει η σχετική προεργασία από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εβδομαδιαία κλήρωση

Με βάση το σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία, όποιος θέλει θα μπορεί να καταθέσει αποδείξεις που λαμβάνει αγοράζοντας διάφορα είδη. Οι αποδείξεις θα μπαίνουν σε μια κληρωτίδα και κάθε εβδομάδα θα κληρώνεται και ένα αυτοκίνητο.

«Καλύτερα να τα δώσω στους πολίτες παρά να σκουριάζουν στον ΟΔΔΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Βήμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ζήτημα βέβαια είναι εάν θα μπορέσει ο... τυχερός να συντηρήσει τα αυτοκίνητα αυτά και να πληρώσει τους φόρους και τα τεκμήρια που συνεπάγεται η χρήση και κατοχή τους.