A- A+
Ολοταχώς για μέρισμα η Alpha Bank - Επέστρεψε τη βοήθεια προνομιούχων €940 εκατ. στο Δημόσιο
Στην αποπληρωμή της βοήθειας ύψους 940 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2008 από το ελληνικό δημόσιο για την στήριξη των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας, προχώρησε τη Μεγάλη Πέμπτη η Alpha Bank.

Τα κεφάλαια που χρησιμοποίησε για την αποπληρωμή του δημοσίου προέρχονται από την αύξηση των 1,2 δισ. ευρώ που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον περασμένο μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, εξαγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο τo σύνολο των προνομιούχων μετοχών (200.000.000) ύψους 940 εκατ. ευρώ, κυριότητας του τελευταίου και εκδόσεως της Τραπέζης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε ότι «μετά την πρόσφατη επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχωράμε πρώτοι στην αποπληρωμή της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των προνομιούχων μετοχών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με την υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή μας βάση και με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές στη διευρυμένη μετοχική μας σύνθεση, συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ως η τράπεζα αναφοράς στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της τράπεζας, καθώς λόγω των προνομιούχων μετοχών υπήρχε σχετική απαγόρευση βάση της νομοθεσίας.

Εφόσον η τράπεζα ξεπεράσει το σκόπελο και των ευρωπαϊκών stress tests και επιστρέψει στην κερδοφορία, θα προχωρήσει μετά από έξι χρόνια στη διανομή μερίσματος.