A- A+
Τα επιτόκια της νέας 18μηνης προθεσμίας «Άνοδος» της ΕΤΕ
Παράταση έως τις 23 Απριλίου δόθηκε από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στη διάθεση των προνομιακών καταθέσεων. Μετονομάστηκε το 18μηνο προϊόν που προσφέρει αυξανόμενο ανά τρίμηνο επιτόκιο.

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα θα διαθέτει τουλάχιστον έως και τις 24 Απριλίου τα ακόλουθα προγράμματα, καταθετικά / επενδυτικά, στους πελάτες της:

α) ΕθΝΙΚΗ 4X2. Πρόκειται για μία προθεσμιακή κατάθεση τεσσάρων διμήνων, συνολικής διάρκειας δηλαδή οκτώ μηνών, με μέσο ετησιοποιημένο επιτόκιο στο 2,43%.

Το επιτόκιο ξεκινά από το 2,10% και αυξάνεται κάθε δίμηνο για να φτάσει στο τελευταίο δίμηνο στο 2,80%.

Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους καταθέτες να προχωρήσουν σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων τους κάθε δύο μήνες, την ημέρα καταβολής των τόκων.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

β) ΜΗΝΙΑΙΟ. Διατίθεται για διάρκειες 6 και 12 μηνών και για ποσά που ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προθεσμιακής κατάθεσης είναι η καταβολή των τόκων κάθε μήνα, καθώς και η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων την ίδια ημέρα χωρίς ποινή.

Στην εξάμηνη κατάθεση τα επιτόκια φτάνουν έως και το 2,6% και στην δωδεκάμηνη κατάθεση έως και το 2,5%.

γ) Άνοδος. Πρόκειται για ειδική προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 18 μηνών, με επιτόκια που ξεκινούν από το 2% στο πρώτο τρίμηνο της κατάθεσης, κι αυξάνονται κάθε τρεις μήνες, φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο το 3,50%.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση στο 18μηνο διαμορφώνεται στο 2,58% κι είναι η υψηλότερη αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης ολικής ανάληψης των κεφαλαίων οποτεδήποτε, χωρίς καμία ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης διαμορφώνεται στις 20.000 ευρώ.

δ) 5Y ZERO COUPON - CALLABLE. Αποτελεί προθεσμιακό λογαριασμό σε ευρώ με προσυμφωνημένη διάρκεια 5 ετών και ελάχιστο ποσό κατάθεσης μόλις τις 10.000 ευρώ.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση είναι υψηλή και διαμορφώνεται περί το 3,37%, ενώ στην 5ετία φτάνει συνολικά το 18%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους του προϊόντος, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανάκλησής του μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του, αποδίδοντας ένα προκαθορισμένο τόκο.

Σε κάθε περίπτωση, ο τόκος αποδίδεται στον πελάτη στη λήξη του προϊόντος ή κατά την ημερομηνία ανάκλησής του. Όλα τα παραπάνω προϊόντα θα διατίθενται τουλάχιστον έως και τις 24 Απριλίου.