A- A+
Ανοιξαν αιφιδιαστικά τα βιβλία προσφορών των Alpha και Πειραιώς - Ισχυρό ενδιαφέρον
Με μία αιφνιδιαστική απόφαση Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσαν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών των αυξήσεων κεφαλαίου ύψους 1,2 και 1,75 δισ. ευρώ που έχουν αποφασίσει οι διοικήσεις τους.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία, δεδομένου ότι οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Παρασκευή και ως εκ τούτου θα ακολουθήσουν των εκδόσεων μετοχών.

Όπως εξηγούν τραπεζικές πηγές, αυτό κατέστη δυνατό λόγω του υψηλού ποσοστού που ελέγχει ο βασικός τους μέτοχος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τη διαδικασία.

Στην ανακοίνωσή της η Alpha Bank σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της τράπεζας, καθώς και του Διοικητικού της Συμβουλίου, που θα συνέλθουν στις 28 Μαρτίου.

Τα βιβλία προσφορών αναμένεται να κλείσουν την Τρίτη. Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών με την κίνησή τους να προχωρήσουν στο χωρίς προειδοποίηση άνοιγμα του βιβλίου προσφορών δείχνουν σα να βιάζονται να τελειώσουν τη διαδικασία, πριν συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις από τη ζήτηση των νέων μετοχών κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και προμηνύουν την επιτυχία των εγχειρημάτων και των δύο τραπεζών.