A- A+
Eurobank: Ποιες κάρτες της έγιναν ανέπαφες
Την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών στην πλειοψηφία των πιστωτικών και χρεωστικών της καρτών έχει πλέον υιοθετήσει η Eurobank, προσφέροντας ένα νέο σύγχρονο και ασφαλή τρόπο πληρωμών.

Οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα καθώς για την ολοκλήρωση μιας ανέπαφης συναλλαγής αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα στο ειδικό τερματικό για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Ειδικά για συναλλαγές έως 25 ευρώ δεν απαιτείται η πληκτρολόγηση του κωδικού ΡΙΝ. Έτσι κάθε μικρή, καθημερινή αγορά γίνεται ανέπαφα και με απόλυτη ασφάλεια.

Όλες οι ανέπαφες κάρτες

Οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών λειτουργούν όπως όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Eurobank και συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή, ανταμείβοντας τους κατόχους ακόμα και στις καθημερινές, χαμηλής αξίας αγορές τους.

Ειδικότερα, οι ακόλουθες κάρτες μπορούν να εκδοθούν σε τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών:

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις ανέπαφες συναλλαγές

1. Με την κάρτα μου μπορώ να πραγματοποιώ μόνο ανέπαφες συναλλαγές;

Όχι. Με την κάρτα σας μπορείτε να πραγματοποιείτε τόσο ανέπαφες συναλλαγές, όσο και συναλλαγές Chip & PIN.

Οι ανέπαφες συναλλαγές πραγματοποιούνται στα ειδικά μηχανήματα αποδοχής καρτών που φέρουν το σήμα , ενώ σε όλα τα υπόλοιπα η συναλλαγή πραγματοποιείται με εισαγωγή της κάρτας στην ειδική υποδοχή του μηχανήματος και πληκτρολόγηση του PIN.

Σημειώστε ότι δεν αλλάζει κάτι στην χρήση της κάρτας στα ΑΤΜs.

2. Υπάρχουν επιπλέον προμήθειες που να σχετίζονται με την χρήση της κάρτας μου για ανέπαφες συναλλαγές;

Όχι, η κάρτα δεν έχει επιπλέον χρεώσεις όταν χρησιμοποιείται για ανέπαφες συναλλαγές. Για να ενημερωθείτε για τις επιβαρύνσεις της κάρτας σας μπορείτε να καλείτε το EuroPhone Banking (210-95.55.000) ή να επισκεφθείτε το κατάστημα Eurobank που σας εξυπηρετεί.

3. Μπορώ να αλλάξω το όριο των €25 για τις ανέπαφες συναλλαγές μου χωρίς την πληκτρολόγηση PIN;

Όχι, το όριο αυτό έχει οριστεί από τους Διεθνείς Οργανισμούς σε πανελλαδικό επίπεδο και δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

4. Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου για ανέπαφες συναλλαγές;

Δείτε που μπορείτε να πραγματοποιείτε ανέπαφες συναλλαγές με την κάρτα σας πατώντας εδώ.

5. Πώς μπορώ να αποκτήσω μια κάρτα για ανέπαφες συναλλαγές;

Αν έχετε στην κατοχή σας πιστωτική κάρτα Eurobank που υποστηρίζει την νέα τεχνολογία, ζητήστε την αναβάθμισή της σε κάρτα ανέπαφων συναλλαγών, με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα Eurobank ή τηλεφωνώντας στο EuroPhone Banking (210-95 55 000).

Για την αναβάθμιση της χρεωστικής σας κάρτας Debit MasterCard απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα Eurobank, Αθήνας & Θεσσαλονίκης.

Αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα που υποστηρίζει την νέα τεχνολογία και θέλετε να αποκτήσετε επισκεφθείτε ένα κατάστημα Eurobank ή κάντε την αίτηση σας On line πατώντας εδώ. Εάν θέλετε να αποκτήσετε χρεωστική κάρτα ανέπαφων συναλλαγών απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα Εurobank, Αθήνας & Θεσσαλονίκης.

6. Πόσο ασφαλής είναι η χρήση της κάρτας για ανέπαφες συναλλαγές;

Οι ανέπαφες συναλλαγές είναι απόλυτα ασφαλείς δεδομένου ότι στηρίζονται στην τεχνολογία Chip & PIN και πραγματοποιούνται βάσει των κανονισμών ασφαλείας που έχουν θέσει οι Διεθνείς Οργανισμοί.

Επίσης, το γεγονός ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται χωρίς να φεύγει η κάρτα από τα χέρια σας, σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να ενημερώνετε την Τράπεζα, καλώντας στο EuroPhone Banking στο 210-95.55.000, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας σας ή σε περίπτωση που εντοπίσετε
στο λογαριασμό σας συναλλαγές τις οποίες δεν αναγνωρίζετε.

7. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν ανέπαφες συναλλαγές με την κάρτα μου χωρίς να το καταλάβω καθώς περνάω κοντά από το μηχάνημα αποδοχής καρτών;

Η απάντηση είναι όχι, καθώς για να γίνει μια ανέπαφη συναλλαγή η κάρτα θα πρέπει να πλησιάσει πολύ κοντά στο μηχάνημα αποδοχής καρτών (σε απόσταση 8 εκατοστών) και να παραμείνει κοντά στο μηχάνημα για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ακουστεί το χαρακτηριστικό “beep”.

8. Αν περάσω κατά λάθος δύο φορές την κάρτα μου μπροστά από το μηχάνημα αποδοχής καρτών θα χρεωθεί δύο φορές η συναλλαγή στην κάρτα μου;

Για την πραγματοποίηση της συναλλαγής πρέπει να έχει προηγηθεί η πληκτρολόγηση του ποσού της αγοράς από τον έμπορο στο μηχάνημα αποδοχής καρτών.

Επομένως, όσες φορές κι αν περάσει η κάρτα μπροστά από το μηχάνημα δε θα υπάρξει χρέωση αν αυτό δεν έχει «προετοιμαστεί» για να την περιμένει.