A- A+
Attica Bank: «Δε σπάμε σε ''good'' και ''bad'' bank - Θα τα καταφέρουμε ξανά»
Αισιοδοξία ότι η Attica Bank θα καταφέρει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαιά της κατά 397 εκατ. ευρώ, με βάση τις ανάγκες της από τα; stress test, επικρατεί στη διοίκησή της, κόντρα στα αντίθετα σενάρια.

Πηγές από την τράπεζα σημείωναν χαρακτηριστικά ότι αναφορικά με δημοσιεύματα που έφεραν την Attica Bank να σπάει σε “good” και “bad bank” με το «καλό κομμάτι» να αποτελεί πυλώνα άλλου τραπεζικού ιδρύματος, τόνισαν ότι «τα σενάρια αυτά αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός».

Και επεσήμαναν ότι η Attica Bank έχει δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (tier 1) 12.4% με στοιχεία 9μήνoυ 2013 και δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (core tier 1) 9.4% κατά την ίδια περίοδο.

«Ως εκ τούτου οι φήμες πόρω απέχουν από την πραγματικότητα» σημειώνει κύκλοι της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «η ανοδική πορεία της μετοχής δύο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μελλοντική αυτόνομη πορεία της»

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, το μήνυμα το οποίο κυριαρχεί στο εσωτερικό της Attica Bank είναι το εξής: «η Τράπεζα θα τα καταφέρει και πάλι».