A- A+
Τρ. Πειραιώς: Νέα επιτόκια στα προϊόντα μισθοδοσίας
Στην κατάργηση προνομιακών προγραμμάτων που διέθετε στους πελάτες και στη μείωση των επιτοκίων στο μοναδικό προϊόν μισθοδοσίας / σύνταξης που διατήρησε, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στην στρατηγική όλων των τραπεζών για μείωση των επιτοκίων στους λογαριασμούς πρώτης ζήτησης με στόχο την περικοπή των εξόδων για τόκους που καταβάλλουν στους πελάτες τους.

Το Moneyonline.gr έχει ήδη καταγράψει με αναλυτικά δημοσιεύματα τις συγκεκριμένες κινήσεις, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Ιανουάριο οι μέσες αποδόσεις στους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου και στους όψεως διαμορφώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά μετά την ένταξη της χώρας στο ευρώ.

Οι κινήσεις της Πειραιώς

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε στην κατάργηση του προγράμματος «Ταμιευτήριο Σύνταξης», που είχε κληρονομήσει από την πρώην ΑΤΕ και του προϊόντος «Πειραιώς Αποδοχών» που απευθυνόταν αποκλειστικά σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Η τράπεζα για την εξυπηρέτηση των πελατών της διατήρησε μόνο μία έκδοση του λογαριασμού «Πειραιώς Αποδοχών», που απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων.

Με τον τρόπο αυτό οι αποδόσεις μειώθηκαν ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης έως και 2,50%. Εξάλλου, διαθέτει μόνο online το λογαριασμό winbankdirect, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ως προϊόν για την είσπραξη του μισθού ή της σύνταξης.

Τα νέα επιτόκια

Το επιτόκιο καταθέσεων στο νέο λογαριασμό Μισθοδοσίας Πειραιώς Αποδοχών αποδίδεται από το πρώτο λεπτό κατάθεσης. Είναι κλιμακούμενο ως εξής:

  • Από 0,01 μέχρι 5.000 ευρώ 1%
  • Από 5.000,01 και πάνω 0,25%

Οι τόκοι αποδίδονται κάθε 6 μήνες, στις 30 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Προσοχή! Επειδή το επιτόκιο είναι κλιμακούμενο, εάν το μέσο υπόλοιπο διαμορφωθεί πάνω από τις 5.000 ευρώ, τότε η απόδοση για το σύνολο της κατάθεσης πέφτει στο 0,25%.

Συγκρίνετε όλους τους λογαριασμούς μισθοδοσίας