A- A+
Βγαίνει στις αγορές για ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς
Συναντήσεις με επενδυτές χρέους σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην πρώτη απόπειρα επανασύνδεσης με τις αγορές.

Μέσω των roadshows που διοργανώνονται θα επιχειρηθεί η πρώτη έκδοση ομολόγου μετά το ξέσπασμα της κρίσης χωρίς την παροχή οποιασδήποτε μορφής εξασφάλισης από την πλευρά της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ελληνικού ομίλου αποτελεί η άντληση 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους, μέσω δημόσιας προσφοράς στις διεθνείς αγορές.

Επανασύνδεση με αγορές

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του ομίλου θεωρεί ότι η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και η ισχυρή θέση της Τράπεζας Πειραιώς, επιτρέπουν το σχεδιασμό επαναδραστηριοποίησης στις αγορές ομολόγων για την άντληση ρευστότητας.

«Η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στην εκ νέου πρόσβαση στις αγορές (debt capital markets), έπειτα από διάστημα 5 ετών, διαφοροποιώντας περαιτέρω τις πηγές άντλησης ρευστότητάς της, επιβεβαιώνοντας το θεσμικό της ρόλο στην ελληνική οικονομία» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμβουλοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.