A- A+
Δείτε τις πληρωμές σας και βρείτε αν και πόσα χρωστάτε στην εφορία στη νέα online υπηρεσία
Τη δυνατότητα να ενημερώνονται το τι έχουν πληρώσει στην εφορία, για ποιο λόγο και πότε, δίνει στους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών μέσω μίας νέας υπηρεσίας του Taxisnet.

Ειδικότερα, στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην υποκατηγορία «στοιχεία πληρωμών», οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των καταβολών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους.

Οι πληρωμές αυτές εμφανίζονται ακόμη και πριν αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση, και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet. Με τον τρόπο αυτό λύνεται η μεταχρονολογημένη ενημέρωση των στοιχείων της εφορίας.

Τι εμφανίζεται

Στη σελίδα του Taxisnet εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.

Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:

- Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.)

- Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)

- Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)

- Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)

- Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)

- Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.)

Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014. Επίσης πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας δεν έχουν ενημερώσει μειώσει τις οφειλές.