A- A+
Κωδικοί μίας χρήσης στο κινητό για το e-banking της Alpha
Μία νέα υπηρεσία που παρέχεται μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων, η οποία θα απαλλάξει τους χρήστες του e-bankng από τη συσκευή παραγωγής κωδικών ασφαλείας, δημιούργησε η Alpha Bank.

Ο λόγος γίνεται για τη νέα εφαρμογή Alpha Safe Access για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) και ταμπλέτες αφής (tablets) με λειτουργικό iOS, Android και Windows Phone.

Η χρήση της εφαρμογής Alpha Safe Access είναι απλή, εύχρηστη και επιτρέπει στους συνδρομητές να κάνουν χρήση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας χωρίς τη χρήση της συσκευής (token).

Κάθε φορά που επιθυμούν να προμηθευτούν έναν Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας, χρειάζεται απλώς να ανοίξουν την εφαρμογή προκειμένου να εμφανισθεί άμεσα στην οθόνη τους ο εξαψήφιος Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας.

Η εφαρμογή ανανεώνει τον Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας κάθε τριάντα δευτερόλεπτα. Για τους συνδρομητές που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω έξυπνων κινητών τηλέφωνων (smartphones) και ταμπλετών αφής (tablets), παρέχεται η δυνατότητα αντιγραφής του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας από την εφαρμογή και επικόλλησής του στην υπηρεσία Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking.

Οι συναλλαγές

Οι κωδικοί ασφαλείας είναι απαραίτητοι για την πραγματοποίηση συναλλαγών όπως:

  • μεταφορές κεφαλαίων σε τρίτους(ιδιώτες ή εταιρίες) σε λογαριασμό στην Alpha Bank ή σε άλλη τράπεζα εσωτερικού ή εξωτερικού,
  • πάγιες εντολές για μεταφορά σταθερού ποσού σε τακτά χρονικά διαστήματα σε λογαριασμούς τρίτων της Alpha Bank,
  • πληρωμές οφειλών καρτών τρίτων εκδόσεως Alpha Bank ή άλλων τραπεζών εσωτερικού,
  • διαχείριση της συνδρομής σας (προφίλ) στο Alpha Web Banking με:

- προσθήκη, μεταβολή δικαιωμάτων χρήσεως ή διαγραφή λογαριασμών Alpha Bank,
- προσθήκη και διαγραφή καρτών Alpha Bank,
- προσθήκη επενδυτικών λογαριασμών (π.χ. Αμοιβαίων Κεφαλαίων, προθεσμιακών καταθέσεων),
- μεταβολή του ανώτατου ημερήσιου "ορίου μεταφορών" σε «μη προδηλωμένους» λογαριασμούς (τρίτων),
- διαγραφή λογαριασμού Ε.ΥΔ.ΑΠ

Ενεργοποίηση των υπηρεσιών

Για να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, αρκεί να καταχωρίσετε σχετική αίτηση μέσω του Alpha Web Banking (Μενού “Διαχείριση” - επιλογή “Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας”).

Κατόπιν της τηλεφωνικής επιβεβαιώσεως της αιτήσεώς σας, εφόσον έχετε επιλέξει να κάνετε χρήση της εφαρμογής Alpha Safe Access μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας αποσταλεί η “Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας”.

Μόλις την παραλάβετε, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας και να τις χρησιμοποιήσετε άμεσα.