A- A+
Άρση όλων των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εντός Κύπρου σε λίγες εβδομάδες
Εφικτή θεωρεί το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών την άρση όλων των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εντός της κυπριακής δημοκρατίας. Πλήρης επαναφορά σε καθεστώς ευρώ είναι δυνατή ως το τέλος του έτους.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Stockwatch, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται, αν όλα πάνε καλά, να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, όπως τόνισε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Πανίκος Δημητριάδης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός των επομένων μερικών εβδομάδων, θα καταστεί εφικτό να αρθούν σχεδόν, αν όχι όλοι, οι εγχώριοι περιορισμοί.

Ο διοικητής της ΚΤ, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης τύπου με το Λιβανέζο ομόλογό του, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η άρση όλων των περιορισμών προϋποθέτει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (στο τραπεζικό σύστημα) και την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στην υλοποίηση του μνημονίου.

Ανακοίνωσαν παράλληλα από κοινού με το διοικητή της ΚΤ του Λιβάνου την έναρξη διάλογου μεταξύ των τραπεζικών συστημάτων των δύο χωρών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του τραπεζικού τομέα της Κύπρου και του Λιβάνου, η οποία θα περιλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων των τραπεζών του Λιβάνου στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα του δανεισμού και της διευκόλυνσης των τραπεζικών εγγυήσεων.