A- A+
Σε ποιες ακριβές περιοχές πουλήθηκαν τα περισσότερα σπίτια κάτω από την αντικειμενική
Σε τιμές κάτω από τις αντικειμενικές πουλήθηκαν το 2013 πολλά σπίτια, ακόμη και στις ακριβές περιοχές της Αθήνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της REMAX για την κτηματαγορά των Βορείων Προαστίων.

Σύμφωνα με αυτά, ανάλογα με την περιοχή, το ποσοστό των ακινήτων που πουλήθηκαν κάτω από την αντικειμενική τους αξίας κυμάνθηκε το 2013 μεταξύ 28% και 61%.

Οι περιοχές όπου οι αντικειμενικές είναι αισθητά υψηλότερες των πραγματικών τιμών είναι το Μαρούσι (το 53% των κατοικιών πουλήθηκε κάτω από την αντικειμενική), η Εκάλη (το 40%) και η Δροσιά (το 56%), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πωλήσεις κατοικιών κάτω από την αντικειμενική κυμαίνονται στο 28% - 37%.

Για τι υπάρχει ζήτηση

Στα Βόρεια Προάστια, σε Μαρούσι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη και Δροσιά, πουλήθηκαν πέρυσι μόλις 591 ακίνητα.

Στο Μαρούσι το 51% των πωλήσεων αφορούσε ακίνητα άνω των 20 ετών, στην Εκάλη το 69% και στην Κηφισιά το 59%. Σε σχέση με το μέγεθος, στο Μαρούσι το 59% των πωληθέντων κατοικιών ήταν από 70 έως 120 τμ, στα Βριλήσσια το 54% και στα Μελίσσια το 83%. Στην Κηφισιά το 50% αφορούσε κατοικίες άνω των 150 τμ.

Συγκριτικά με τις κατοικίες που διατίθενται προς πώληση, το ποσοστό των πωληθέντων είναι πολύ μικρό (από 3% έως 11%). Εξάλλου, ακόμη και ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 άρχισαν να πωλούνται κάτω από την αντικειμενική αξία.