A- A+
Με έκπτωση έως 60% τα διόδια με τη χρήση του e-pass - Οι νέες τιμές για ΙΧ
Αυξηµένα είναι από την περασµένη Πέµπτη τα διόδια στην Εθνική Αθηνών - Λαµίας, ενώ πλέον οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις στα διόδια Ελευσίνας και Ισθµού στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου. Οι εκπτώσεις.

Παρά τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν για όσους πραγµατοποιούν συχνές διελεύσεις παρέχονται επί των νέων αυξημένων τιμών σηµαντικές εκπτώσεις ως και 60%, υπό την προϋπόθεση της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Αναλυτικότερα, οι τιμές και οι εκπτώσεις στους σταθμούς διοδίων έχουν ως εξής:

- Ολυμπία Οδός

Ως την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου τα διόδια ήταν 3,20 ευρώ στη μία μόνο κατεύθυνση σε Ελευσίνα, Ισθμό, Ν. Πέραμο και Αγ. Θεοδώρους. Από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα είναι 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση (4,20 ευρώ με επιστροφή) και στον Ισθμό 1,80 ευρώ ανά κατεύθυνση (3,60 ευρώ με επιστροφή).

Ωστόσο παρέχονται σε οχήματα με πομποδέκτη «Ολυμπία Pass» ή με μοτοκάρτα Ολυμπίας οδού κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% ως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης.

- Νέα Οδός

Από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου τα διόδια στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας διαμορφώθηκαν ως εξής: διόδια Αφιδνών 3,35 ευρώ, διόδια Καπανδριτίου 2,05 ευρώ, διόδια Μαλακάσας 1,45 ευρώ, διόδια Θήβας 3,95 ευρώ, πλευρικά διόδια Θήβας 1,55 ευρώ, διόδια Τραγάνας 3,90 ευρώ, πλευρικά διόδια Τραγάνας 3,15 ευρώ.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ενεργοποιείται νέο εκπτωτικό συνδρομητικό πρόγραμμα στην υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων Fast Pass.

Με το νέο πρόγραμμα Fast Pass Frequent όλοι οι οδηγοί οχημάτων κατηγορίας 2 θα απολαμβάνουν στους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων εκπτώσεις που φθάνουν ως και 50% ανά διέλευση, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό μηνιαίων διελεύσεων.

- Διόδια Πελασγίας - Μοσχοχωρίου

Τα διόδια Πελασγίας, εφόσον η πληρωμή γίνεται με μετρητά, το κόστος ανέρχεται σε 3,50 ευρώ και εφόσον γίνεται ηλεκτρονικά είναι 2,70 ευρώ. Στα διόδια Μοσχοχωρίου με μετρητά τα διόδια κοστίζουν 4,00 ευρώ και με ηλεκτρονική πληρωμή 3,10 ευρώ.

Κάτοικοι και εξοχικά

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, φθηνότερα διόδια θα πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού θα μπορούν, χρησιμοποιώντας τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες, να πληρώνουν στα διόδια Αφιδνών στην παλαιά τιμή.

Προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες εξοχικών είναι να πάρουν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.