A- A+
Νέα διοίκηση στην Attica Bank: CEO o Μάναλης, αναπληρωτής ο Αντωνόπουλος
Τους νέους επικεφαλής της διοίκησής της ανακοίνωσε η Attica Bank, το δ.σ. της οποίας διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Γκίκα Μάναλη και νέο αναπληρωτή του τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, με την τοποθέτησή τους στην τράπεζα, η Attica Bank ολοκληρώνει το σχέδιο της εσωτερικής αναδιοργάνωσής της, η οποία καθίσταται πιο ισχυρή για να ανταποκριθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις της νέας εποχής, που διαμορφώθηκαν μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίησή της.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γαμβρίλης και το Δ.Σ. της Attica Bank προχώρησαν στις συγκεκριμένες επιλογές με κριτήρια την προσωπικότητα και τις ικανότητες των δύο στελεχών.

Οι κ.κ. Μάναλης και Αντωνόπουλος διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η φιλοσοφία τους είναι απολύτως συμβατή με τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους και τον ευρύτερο ρόλο, που διαδραματίζει η Attica Bank.

«Και ως εκ τούτου μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενδυνάμωση και στην διεύρυνση του ρόλου της Τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Επιπλέον, η τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας των κ.κ. Νικολάου Μπακατσέλου και Γιάννου Γραμματίδη ενισχύει περαιτέρω το διοικητικό δυναμικό της Τράπεζας με πρόσωπα με αναγνωρισμένη αξία και διακριτή διαδρομή στα επιχειρηματικά και ευρύτερα οικονομικά πράγματα του τόπου.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Γαμβρίλησης τόνισε ότι «επιδίωξή μας, με αυτές τις αλλαγές, είναι να επιταχύνουμε την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας στη νέα πορεία της στο μέλλον. Ένας σχεδιασμός που θέλει την Attica Bank να σταθεροποιεί τον διακριτό της ρόλο στο τραπεζικό σύστημα και να μετασχηματίζεται σε ένα ευέλικτο τραπεζικό ίδρυμα με σαφή προσανατολισμό τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την ενίσχυση καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων, του κέντρου και της περιφέρειας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικούς τομείς και παρουσιάζουν θετικές προοπτικές».