A- A+
Πληρωμένοι φόροι εμφανίζονται ...απλήρωτοι στο Taxis - Νέο αλαλούμ
Με οφειλές στην εφορία παρά το γεγονός ότι τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, εμφανίζονται στο Taxisnet πολλοί φορολογούμενοι. Θα λυθεί το πρόβλημα λέει το ΥΠΟΙΚ.

Ο λόγος γίνεται για τους πέντε φόρους που χιλιάδες φορολογούμενοι πλήρωσαν έως και την 31η Ιανουαρίου, καταληκτική ημερομηνία για την εξόφλησή τους.

Λόγω της καθυστέρησης ενημέρωσης της βάσης δεδομένων του Taxisnet με τα αρχεία πληρωμών που στέλνουν οι τράπεζες στο υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που εμφανίζονται να έχουν χρέη, παρ΄ ότι πλήρωσαν το σύνολο της οφειλής τους εμπρόθεσμα.

Εάν το πρόβλημα δε λυθεί, οι «οφειλέτες» αυτοί κινδυνεύουν να τους καταλογιστούν πρόστιμα ή ακόμη και να χάσουν μία ρύθμιση που πέτυχαν στο παρελθόν.

Τι λέει το ΥΠΟΙΚ

Σε μήνυμά του στο twitter πάντως ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι «κανένας δεν θα χάσει ρυθμίσεις εφόσον έχει πληρώσει, κανένας δεν θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις και το πρόβλημα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες».

Πάντως, μέχρι και την επίλυση του προβλήματος όσοι εμφανίζεται στα συστήματα του Taxis ότι χρωστούν, δε θα μπορούν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα.

Εάν τη χρειάζονται οπωσδήποτε θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια ΔΟΥ για την έκδοσή της με τον παραδοσιακό χειρόγραφο τρόπο.