A- A+
Λήγει 7/2 η προθεσμία υπαγωγής στο νέο νόμο για αυθαίρετα τακτοποιημένα με τις παλαιές ρυθμίσεις
Λήγει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υπαγωγή στο νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων, όσων κτισμάτων έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του προηγούμενου νόμου.

Ο λόγος γίνεται για ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε σχέση με το πρόστιμο που υπολογίστηκε με τις αρχικές ρυθμίσεις, αλλά και όσους έχουν πληρώσει μόνο το παράβολο.

Η ίδια μέρα έχει τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, για την ωφέλεια των 102 μηνιαίων -ή 17 εξαμηνιαίων δόσεων- καθώς από τις 8/2/2014 και μετά, οι ενδιαφερόμενοι περνούν στην επόμενη κατηγορία, δηλαδή σε 84 μηνιαίες ή 14 εξαμηνιαίες δόσεις.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, «όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου. Όσο νωρίτερα δηλώσουν οι πολίτες κάποιο αυθαίρετό τους, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα θα έχουν για να αποπληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο».

Όπως είπε σχετικά, «η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να εντοπίσει τα αυθαίρετα κτίσματα και να σταματήσει την πρακτική της αυθαίρετης δόμησης».