A- A+
Αποδεσμεύει τις 6μηνες προθεσμιακές που λήγουν στις 31/1 η Τράπεζα Κύπρου
Την αποδέσμευση των εξάμηνων προθεσμιακών καταθέσεων που λήγουν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου αποφάσισε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξόδου από τα έκτακτα μέτρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά το γεγονός ότι η τράπεζα βάση της νομοθεσίας είχε το δικαίωμα αυτόματης ανανέωσης των συγκεκριμένων καταθέσεων για ακόμη έξι μήνες. Πρόκειται για αποταμιεύσεις 900 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι τα αποδεσμευμένα ποσά μετά την κατάθεσή τους σε λογαριασμούς πρώτης ζήτησης, θα υπόκεινται στα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο τραπεζικό σύστημα.

Καθοριστικοί παράγοντες στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ήταν, η σημαντική βελτίωση της ρευστότητας της Τράπεζας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, και τα σημάδια σταθεροποίησης που παρουσιάζει η καταθετική της βάση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτή την απόφασή της η διοίκηση της Τράπεζας ανταποδίδει την εμπιστοσύνη των καταθετών της και ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας για ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την κυκλοφορία χρήματος στην αγορά.