A- A+
Διαπραγματεύσεων συνέχεια για τη φορολόγηση των αδήλωτων ελληνικών καταθέσεων της Ελβετίας
Κανονικά συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τις ελβετικές, για μία συμφωνία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων που βρίσκονται στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), που επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι σχετικές συζητήσεις συνεχίζονται κανονικά.

Είχε προηγηθεί τηλεγράφημα της ιστοσελίδας «FinanzNachrichten.de», στο οποίο φιλοξενούνταν δηλώσεις της Ελβετίδας υπουργού Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, σύμφωνα με το οποίες η Ελβετία δε θα συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Κατά το δημοσίευμα, η κυρία Βίντμερ-Σλουμπφ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και σημείωσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές.

Διάψευση

Όπως είπε η ίδια, κατά την ιστοσελίδα, δεν μπορεί να ισχύει ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει να πληρώσουν τώρα αναδρομικά φόρους, για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι υπήρξε επικοινωνία με τις ελβετικές Αρχές οι οποίες τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται να προβούν σε διάψευση των δημοσιευμάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία όπου θα έχει συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του προκειμένου να προετοιμασθεί συνάντηση της κ. Σλούμπφ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ με θέμα τη φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.