A- A+
Σαμαράς: Μείωση των φόρων το 2015 μετά το δεύτερο πρωτογενές πλεόνασμα
Μείωση των φορολογικών βαρών υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2014.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών «θα αρχίσει όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά».

Παράλληλα, παρουσίασε το δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η χώρα έχει ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη.

Η ανάκαμψη

«Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» τόνισε επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου.

«Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα» τόνισε ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Για τον κ. Σαμαρά η ανάκαμψη θα αρχίσει το 2014 καθώς το πρόγραμμα δουλεύει. «Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε» δήλωσε επισημαίνοντας τις περικοπές αλλά και την αντιμετώπιση των απερίγραπτων στρεβλώσεων.