A- A+
Πρωτιά της Eurobank Equities σε μερίδιο αγοράς στο ΧΑ για πέμπτη χρονιά
Την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, με μερίδιο αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών 15,6%, κατέλαβε για πέμπτη συνεχή χρονιά η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Eurobank Equities επιλέγουν για τις συναλλαγές τους σε ελληνικές και διεθνείς μετοχές, παράγωγα προϊόντα, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια διεθνών επενδυτικών οίκων πάνω από 30.000 ιδιώτες επενδυτές, που πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μέσω ενός ευρύτατου δικτύου εξυπηρέτησης και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών, eurobanktrader.gr.

Η εταιρεία μέσω του δικτύου υποκαταστημάτων της αλλά και πλήθους αποκλειστικά συνδεδεμένων αντιπροσώπων και συνεργαζόμενων εταιριών επενδυτικής διαμεσολάβησης και παροχής επενδυτικών υπηρεσιών καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.

Πολλαπλές επιτυχίες

Το 2013 ήταν χρονιά πολλαπλών επιτυχιών για την εταιρεία, με τη Διεύθυνση Ανάλυσης να καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των Τμημάτων Ανάλυσης που καλύπτουν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, στην ετήσια έρευνα Extel της Thomson Reuters.

Παράλληλα και για δεύτερη συνεχή χρονιά μέλος της ομάδας αναδείχτηκε ο καλύτερος χρηματιστηριακός αναλυτής μεταξύ των χρηματιστηριακών αναλυτών που παρακολουθούν την ελληνική αγορά. Στην ίδια έρευνα, διακρίσεις επίσης απέσπασαν η Διεύθυνση Πωλήσεων Θεσμικών Επενδυτών.

Η Διεύθυνση Ανάλυσης παρέχει ενεργή και συνεχή υποστήριξη σε όλες τις μονάδες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών της Eurobank Equities με εμπεριστατωμένες μελέτες και εκτιμήσεις για 29 εισηγμένες εταιρίες, που αντιστοιχούν στο 85% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κομβικής σημασίας για την εμπιστοσύνη των θεσμικών πελατών της Eurobank Equities ήταν επίσης η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι Διευθύνσεις Θεσμικών Επενδυτών και Εκτέλεσης Συναλλαγών της Εταιρίας κατά την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, εκτελώντας επιτυχώς μεγάλο μέρος των συναλλαγών που προέκυψαν από αυτή.

Τέλος, σημαντική συνεισφορά στις επιδόσεις της Εταιρίας είχαν η Διεύθυνση Ειδικής Διαπραγμάτευσης της Eurobank Equities (Market Making) - που παρέχει ρευστότητα σε 15 μετοχές και 34 παράγωγα προϊόντα – και η Διεύθυνση Διαχείρισης Ίδιων Κεφαλαίων (proprietary trading) βασιζόμενες στην πολυετή εμπειρία τους αλλά και τη χρήση τεχνολογίας νέας γενιάς.