A- A+
Παραπλανητικό SMS που υτπόσχεται επιστροφή φόρων προκαλεί κομφούζιο στις εφορίες!
Συνωστισμό στις εφορίες έχουν προκαλέσει μηνύματα χωρίς αποστολέα που δέχονται στα κινητά τους τηλέφωνα φορολογούμενοι. Αυτά τους ειδοποιούν ότι μπορούν να πάρουν χρήματα από έκτακτες εισφορές του 2011.

Το μήνυμα έχει ως εξής: «Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» το μήνυμα έχει κινητοποιήσει μαζικά τους φορολογουμένους καθώς εκτιμάται ότι πανελλαδικά μπορεί να έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 αιτήσεις.

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται, αφού πρωτοκολληθούν, θα πρέπει να απαντηθούν μία προς μία από τους εφοριακούς. Η απάντηση είναι αρνητική.

Την «πάτησαν» εφοριακοί

Με βάση αυτή την αρνητική απάντηση όμως, όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, οι φορολογούμενοι θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν πληρώσει σε έκτακτες εισφορές αφού προσφύγουν στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη με την επίκληση της αρχικής απόφασης.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ, στην αναζήτησή της να βρει τη δικαστική απόφαση με την οποία υποτίθεται ότι δικαιώνεται ένας εκπαιδευτικός ζητώντας την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς που είχε πληρώσει, δεν έχει καταφέρει να βρει τίποτε.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να πείσει ούτε τους ίδιους τους εφοριακούς να μην υποβάλλουν και οι ίδιοι αιτήσεις.