A- A+
Πάνω από 400 εκατ. ευρώ οι οφειλές του τέλους ακινήτων του 2012 από 1 εκατ. ιδιοκτήτες
Αντιμέτωποι με την εφορία θα έλθουν το επόμενο διάστημα 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων για οφειλές άνω των 400 εκατ. ευρώ που αφορούν το τέλος ακινήτων του 2012. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα χρέη αυτά αφορούν 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα επί συνόλου 7,5 εκατομμυρίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά αυτά έως και τις 31 Ιανουαρίου 2014.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έστειλε ήδη τη σχετική ηλεκτρονική πρόσκληση σε κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ.

Τα πρόστιμα

Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι στο διαδικτυακό σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»).

Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι του 2012 έγινε με το νέο σύστημα διασταυρώσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αριθμών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αναγράφονται σε καταλόγους πελατών της ΔΕΗ και τους αριθμούς παροχής ρεύματος που αναγράφονται στα έντυπα Ε1 και Ε2 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 και στις αιτήσεις είσπραξης επιδομάτων θέρμανσης.