A- A+
Με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι χρωστούν το τέλος ακινήτων του 2011 και του 2012 - Σαφάρι της εφορίας
Με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι έχουν παλαιές οφειλές για το τέλος ακινήτων της διετίας 2011 - 2012, καθώς με εντολή του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιούνται εισπρακτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη σε όλες τις εφορίες πριν από λίγες ημέρες, θα διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των οφειλετών, ώστε να αποσταλούν τα σχετικά ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, πληρώνοντας ή ρυθμίζοντας το χρέος τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με κατάσχεση της περιουσίας τους, κινητής και ακίνητης.

Πώς θα γίνει έλεγχος

Οι διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει η εφορία αφορούν τις καταστάσεις των οφειλών που διαγράφηκαν ως απλήρωτες από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά από την παρέλευση 4μήνου, καθώς και τα στοιχεία από τις διακοπές συνδέσεων της επίμαχης περιόδου.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί διασταύρωση με τον αριθμό παροχής ρεύματος των υπόχρεων, με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, τα Ε2, τα Ε9 και τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία των καταλόγων με τους οφειλέτες και την αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των χρεών.

Εξάλλου, στην απόφαση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι όπου βεβαιώθηκε ΕΕΤΗΔΕ το 2011 και δεν βεβαιώθηκε για το 2012 λόγω μηδενισμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων της συγκεκριμένης παροχής, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τα στοιχεία του 2011.