A- A+
Χ. Θεοχάρης: Δε θα εισηγηθώ στο υπουργείο παράταση της προθεσμίας για τα τέλη ΙΧ
Αντίθετος με μία παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2014 εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τις τελευταίες δύο ημέρες θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ, γεγονός που έχει οδηγήσει στο σχηματισμό ουρών στα τραπεζικά καταστήματα.

«Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών είναι γνωστή από καιρό, κάθε χρόνο η προθεσμία είναι μέχρι το τέλος του έτους. Δεν βλέπουμε κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα το οποίο να μας οδηγεί τουλάχιστον εμάς στο να εισηγηθούμε την παράταση πληρωμής των τελών» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία εκτελείται κανονικά και «για την ακρίβεια υπολογίζουμε ότι σε σχέση με πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα. Δεν βλέπουμε λοιπόν κάποιο πρόβλημα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι «αυτό είναι ένα ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας που δεν μπορώ να το ξέρω».