A- A+
Νέα απόφαση «κουρέματος» για τραπεζικές οφειλές 135 χιλ. ευρώ - Πώς «σβήνεται» χρέος
«Κούρεμα» των οφειλών του και σημαντική μείωση των μηνιαίων δόσεων που κατέβαλε σε Εθνική Τράπεζα και Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πέτυχε δανειολήπτης στη Λάρισα, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορά συνταξιούχο στρατιωτικό, ο οποίος είναι μάλιστα και υπεύθυνος εφέδρων της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας.

Οι συνολικές οφειλές του συνταξιούχου δανειολήπτη ήταν 135.072,58 ευρώ σε δύο τράπεζες, ενώ το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχονταν σε 1.072 ευρώ.

Η απόφαση

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, το δικαστήριο αποφάσισε να σώσει από τον πλειστηριασμό τόσο το ακίνητο, όσο και το αυτοκίνητο του δανειολήπτη.

Συγκεκριμένα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

α) Δεν πρέπει να διαταχθεί η εκποίηση του αυτοκινήτου του, διότι είναι μικρής αξίας και χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις αυτού και της οικογένειάς του.

β) Θα καταβάλει για την μεν πρώτη πιστώτρια Εθνική Τράπεζα το ποσό των 455,11 ευρώ επί 48 μήνες, για το δε δεύτερο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ποσό των 44,89 ευρώ επί 48 μήνες.

γ) Εξαιρείται από την εκποίηση το ½ εξ αδιαιρέτου μίας οικίας που είναι η κύρια κατοικία του και επιβάλει την υποχρέωση να καταβάλλει προς την Εθνική Τράπεζα το ποσό των 354,17 ευρώ επί 144 μήνες.