A- A+
Eurobank: Δεν έχουμε αποφασίσει για την τιμή της αύξησης κεφαλαίου - Εν αναμονή των στρες τεστ
Τα αποτελέσματα των στρες τεστ της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένει η Eurobank προκειμένου να οριστικοποιήσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου που αναμένεται να διενεργηθεί το πρώτο δίμηνο του 2014.

Με αφορμή δημοσιεύματα περί της τιμής των νέων μετοχών που θα εκδοθούν, η διοίκηση της Eurobank απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε πως συνεχίζει την προετοιμασία για την αύξηση του μετοχικούς της κεφαλαίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει, η αύξηση θα κινηθεί στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ, ωστόσο για την οριστικοποίησή της θα πρέπει να προηγηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής που πραγματοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση αναφορικά με τη διαμόρφωση της τελικής τιμής διάθεσης των μετοχών που θα εκδοθούν.

Εξάλλου, η Eurobank σημειώνει στην ίδια επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ενόψει της έκδοσης νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 20 Δεκεμβρίου σειρά παρουσιάσεων σε αναλυτές, εκπροσώπους τραπεζών και θεσμικούς επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, στις οποίες περιελήφθησαν και τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2013.