A- A+
Η Visa ξεκινά από την Ισπανία τις ανέπαφες πληρωμές με κινητό στην Ευρώπη
Συναλλαγές με το κινητό τους τηλέφωνο, ανέπαφα, θα μπορούν να πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από την ερχόμενο μήνα, με το νέο σύστημα ανέπαφων πληρωμών που λανσάρει η Visa Europe.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τη Visa Europe σε συνεργασία με την ισπανική τράπεζα CaixaBank και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας Orange, Telefόnica και VODAFONE.

Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του 2014 οι πελάτες της CaixaBank θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με ταχύτητα και ασφάλεια, χρησιμοποιώντας smartphones με ενσωματωμένη τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.

Η διαδικασία

Η συνεργασία με την Orange, την Telefόnica και τη Vodafone συνεπάγεται ότι τα στοιχεία των καρτών όσων εγγράφονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία της CaixaBank θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κάρτα SIM με τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.

Στη συνέχεια, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή mobile banking της CaixaBank για να διαχειριστούν τα χρήματά τους και να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές σε όλο τον κόσμο, στα σημεία με το αντίστοιχο σήμα της Visa.

Το σύνολο των συνδρομητών της Orange, της Telefόnica και της Vodafone αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% της Ισπανικής αγοράς, συνεπώς η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών από την αρχή.

Τα τερματικά

Οι πελάτες της CaixaBank θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού σε οποιοδήποτε από τα 325.000 αντίστοιχα τερματικά Visa σε όλη την Ισπανία ή τα 1,2 εκατ. τερματικά Visa σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού της CaixaBank θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2014 σε επιλεγμένους συνδρομητές Orange, Telefόnica και Vodafone που πραγματοποιούν συχνά ανέπαφες πληρωμές με Visa. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 η υπηρεσία αναμένεται να είναι πλήρως διαθέσιμη.

Σύμφωνα με τη Visa, η Ισπανία είναι μια από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές αγορές στην τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, με 15 εκατομμύρια συναλλαγές με αντίστοιχες κάρτες Visa τους τελευταίους 12 μήνες και με σημαντική ιστορία σε καινοτομία στο πεδίο των πληρωμών.

Το 2010 η CaixaBank λάνσαρε στη ισπανική πόλη Sitges το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμών μέσω κινητού στην Ευρώπη και στη συνέχεια υιοθέτησε προγράμματα ανέπαφων συναλλαγών (2011), εισήγαγε την εφαρμογή CaixaWallet και την υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού TAP Visa (2013).