A- A+
Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση των τριών συνεταιριστικών που πτώχευσαν
Ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα η απορρόφηση των τριών συνεταιριστικών τραπεζών που τέθηκαν σε εκκαθάριση από την Alpha Bank, διασφαλίζοντας πλήρως τους καταθέτες τους. Οδηγίες για το νέο καθεστώς.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η τράπεζα, από το δίκτυο Καταστημάτων της Alpha Bank εξυπηρετούνται πλέον όλοι οι πελάτες των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δωδεκάνησου, Ευβοίας και Δυτικής Μακεδονίας, η ενσωμάτωση της οποίας ολοκληρώθηκε τελευταία κατά σειρά.

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των τριών τραπεζών μπορούν να εξυπηρετούνται από οποιοδήποτε Κατάστημα του δικτύου της.

Σε συνέχεια της αναδοχής του συνόλου των καταθέσεων των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δωδεκανήσου, Ευβοίας και Δυτικής Μακεδονίας από την Alpha Bank την 8.12.2013, η μεταφορά των απαραίτητων δεδομένων των ανωτέρω Τραπεζών στα συστήματά της ολοκληρώθηκε εντός ολίγων μόνο ημερών και με απολύτως ασφαλή τρόπο, με αποτέλεσμα όλοι οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων να εξυπηρετούνται ήδη κανονικά.

Οι οδηγίες

Για τη διευκόλυνση της εξυπηρετήσεως των νέων πελατών της Alpha Bank σημειώνεται ότι :

- Η προσέλευσή τους σε Κατάστημα της Alpha Bank είναι απαραίτητη μόνον εφόσον επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άμεσα βασικές τραπεζικές συναλλαγές (ανάληψη, κατάθεση, εξόφληση επιταγών κ.λπ.).

- Κατά την πρώτη τους επίσκεψη σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank, οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων θα πρέπει να προσκομίσουν τα εκ του νόμου απαιτούμενα αποδεικτικά ταυτοπροσωπίας (Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο εν ισχύ ή άλλο επίσημο έγγραφο ή στοιχείο ταυτοποιήσεως) και να αναφέρουν - εφόσον τον γνωρίζουν - τον αριθμό λογαριασμού.

- Ειδικά για τους Πελάτες – νομικά πρόσωπα, θα πρέπει να προσκομισθούν αντιστοίχως τα εκ του νόμου προβλεπόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κίνηση των λογαριασμών τους.

Στην περίπτωση που είναι ταυτόχρονα και Πελάτες της Alpha Bank και έχουν ήδη προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά νομιμοποιήσεως, δεν θα χρειασθεί να προβούν σε κάποια περαιτέρω ενέργεια για τη νομιμοποίησή τους.