A- A+
Επαφές Χριστοδούλου στις ΗΠΑ προς άγραν κεφαλαίων για την Εθνική Τράπεζα
Τις δυνατότητες συμμετοχής ξένων funds στις νέες ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής Τράπεζας, συζήτησε με εκπροσώπους τους ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου.

Oι επαφές του με μεγάλα funds έχουν σκοπό τη συμμετοχή τους στις περαιτέρω πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΕΤΕ, με στόχο τη διεύρυνση της κεφαλαιακής της βάσης.

Σύμφωνα με πηγές από τον όμιλο, οι κινήσεις που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, έχουν δημιουργήσει ενεργό ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα καθώς βλέπουν πως η ΕΤΕ «έχει την ικανότητα να υλοποιεί».

Οι παρουσιάσεις

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής παρατήρησε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην αμερικανική ήπειρο μεταστρέφεται και ασφαλείς ενδείξεις οδηγούν σε βεβαιότητα ότι τους προσεχείς μήνες θα αρχίσει η καταγραφή των θετικών επιπτώσεων.

Ήδη υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις αγορές κεφαλαίου ενώ με αφορμή την πώληση του Αστέρα σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, επιτυγχάνεται εισαγωγή σημαντικού ύψους επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην Εθνική Τράπεζα ο Όμιλος της ΕΤΕ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της μείωσης του ρυθμού αύξησης των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων καθώς και της περιστολής των λειτουργικών δαπανών.

Σημειώνεται πως ο κ. Χριστοδούλου ολοκληρώνει στη Ν. Υόρκη πρόγραμμα πολυάριθμων συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές καθώς και με αναλυτές διεθνών οίκων.

Ο ίδιος έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της Ελλάδος στο NYSE» και σε συνέδριο για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών επενδυτικών σχέσεων.