A- A+
Σε Άραβες το Astir Palace - Θα μετατραπεί στο πρώτο ξενοδοχείο 7 αστέρων στην Ελλάδα
Στο αραβικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate καταλήγει ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 400 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έγινε τη Δευτέρα, η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» .

H “JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP” υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζα και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ξενοδοχείο 7 αστέρων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, ο νέος ιδιοκτήτης του Αστέρα θέλει να αναβαθμίσει το υφιστάμενο συγκρότημα bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων σε επτά αστέρων και να επεκτείνει τη μαρίνα ώστε να δέχεται mega yachts.

Τα ξενοδοχεία Arion resort & spa και The Westin Athens θα ανακαινιστούν εν λειτουργία.

Σημειώνεται ότι το συγκρότητμα περιλαμβάνει και το ξενοδοχείο Αφροδίτη που παραμένει κλειστό, καθώς και την παραλία Astir beach, εστιατόρια πολυτελείας, συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων, βοηθητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα, όπως και χώρους στάθµευσης αυτοκινήτων και ελικοδρόµιο.