A- A+
Τέλος από το 2014 η υποβολή φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους
Την απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους με μία πηγή εισοδήματος από τη νέα χρονιά, προανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Η σχετική ρύθμιση αφορά εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν μια πηγή εισοδήματος, οι οποίοι θα απαλλαγούν από το βραχνά της δήλωσης, η οποία επί της ουσίας θα συντάσσεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Την απλοποίηση της υποβολής των δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν άλλα εισοδήματα προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης.

Παράλληλα είπε ότι πολύ σύντομα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου στο πλαίσιο του νόμου, θα διενεργούν ταχύτατους φορολογικούς ελέγχους για πόθεν έσχες.