A- A+
Turnaround story για τις ελληνικές τράπεζες «βλέπει» η Merrill Lynch - Οι νέες τιμές στόχοι
Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται η Merrill Lynch σε νέα της έκθεση, με την οποία ξαναξεκινά κάλυψη των μετοχών τους, δίνοντας τιμές - στόχους.

Η ανάλυση του ξένου οίκου, στην οποία ανακοινώνεται η εκ νέου κάλυψη των εγχώριων τραπεζών, έχει τίτλο «Η υποσχόμενη ανάκαμψη των κερδών, δεν έρχεται φθηνά» και ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου.

«Πιστεύουμε στο turnaround story τους, που οδηγείται από την μακροοικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του κλάδου. Αναμένουμε ότι τα ROAEs θα ανακάμψουν στο 13%-15% μέχρι το 2017 –τα νέα φυσιολογικά επίπεδα για τις ελληνικές τράπεζες κατά την άποψή μας» σημειώνουν οι οικονομολόγοι της Merrill Lynch.

Οι τιμές στόχοι

Όπως εκτιμούν, η αποτίμηση της αγοράς αποτυπώνει αυτή τη δυναμική ανάκαμψης, μετά από την άνοδο των μετοχών κατά 37% στο τελευταίο τρίμηνο.

«Ένα επιπλέον rerating θα μπορούσε να έλθει από την μακροοικονομική πρόοδο και το χαμηλότερο κόστος στην Ελλάδα, κατά την άποψή μας, παρά μια άνοδος των μακροπρόθεσμων ποσοστών κερδοφορίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και δίνουν τιμή-στόχο τα 1,71 ευρώ για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, τα 0,67 ευρώ (neutral) για την Alpha Bank και τα 4,15 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (underperform).