A- A+
Τέλος εποχής για Millennium Bank, Proton Bank και Probank μέχρι το τέλος του 2013
Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγες ημέρες τρεις ακόμη τράπεζες, που απορροφήθηκαν από τους τέσσερις συστημικούς ομίλους, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του κλάδου: Millennium, Proton και Probank.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις και πληροφορίες του Moneyonline.gr μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, οι τρεις τράπεζες θα «σβήσουν» από το χάρτη μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» της μητρικής τους, πουλώντας τα ίδια προϊόντα και διαθέτοντας τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες, αποτελώντας κομμάτι του ενιαίου δικτύου των μεγάλων ομίλων.

Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει μία σειρά από αλλαγές για τους υφιστάμενους πελάτες τους, καθώς θα πρέπει να μεταπηδήσουν σε προϊόντα και υπηρεσίες, πχ. e-banking, των ενιαίων ομίλων.

Η εμπειρία πάντως μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι η διαδικασία στο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από τους πελάτες. Οι τράπεζες μετά από κάθε απορρόφηση εκδίδουν αναλυτικές οδηγίες.

Οι συγχωνεύσεις

Αναλυτικότερα, το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

  • Η νέα Probank, που απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, θα ενοποιηθεί λειτουργικά με το συστημικό όμιλο στις 6 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα είναι έτοιμα για να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα το εγχείρημα.
  • Η νέα Proton Bank που έχει εξαγοραστεί από τη Eurobank θα ενοποιηθεί πλήρως μαζί της στις 6 Δεκεμβρίου. Ήδη πάντως, δεν ανοίγουν νέοι λογαριασμοί από την τράπεζα, ούτε γίνεται αποδοχή αιτημάτων για δανειοδότηση.
  • Η Millennium Bank θα απορροφηθεί πλήρως από τον όμιλο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου