A- A+
Χ. Θεοχάρης: Δεν είναι δυνατή η μείωση των αντικειμενικών αξιών προς το παρόν
Αντίθετος με το ενδεχόμενο μείωσης των αντικειμενικών αξιών εμφανίστηκε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, επικαλούμενος την ανάγκη για άντληση εσόδων από τους επιβληθέντες φόρους.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Αθήνα 984.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, καθώς θα εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα.

Τα ληξιπρόθεσμα

Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι μόνο τα 15 έως 17 δισ. ευρώ από τα 60 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο είναι εισπράξιμα.

«Οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε φορολογούμενους που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι έχουν κάποιο χρέος και γίνονται πλέον υπενθυμίσεις κάθε μήνα γι’ αυτό. Οπωσδήποτε, υπάρχει κόσμος που βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και δυσκολεύεται» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Εξάλλου, σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατασχέσεων ακινήτων. «Στην προηγούμενη χρονιά, οι πραγματικοί πλειστηριασμοί που κάναμε για ακίνητα ήταν πολύ λίγοι. Γιατί υπάρχει και η νομική διαδικασία της αναγγελίας» συμπλήρωσε σχετικά.