A- A+
«Σβήνει» από τον τραπεζικό χάρτη και η Proton Bank στις 6/12 - Απορροφάται πλήρως από Eurobank
Τίτλοι τέλους θα μπουν σε μία ακόμη τράπεζα σε λίγες ημέρες, καθώς θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση των συστημάτων της Νέας Proton Bank με τα αντίστοιχα της Eurobank στην οποία ανήκει. Τι θα γίνει με ΤΤ

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση από την Eurobank της κατά 100% θυγατρικής της Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε.

Η λειτουργική ενοποίηση των δύο τραπεζών, που περιλαμβάνει την μετάπτωση των πληροφοριακών συστημάτων και προϊόντων της Νέας Proton σε αυτά της Eurobank, καθώς και την απορρόφηση των δικτύων εξυπηρέτησης Proton από τα δίκτυα εξυπηρέτησης Eurobank, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2014.

Αυτό σημαίνει ότι από την ημερομηνία αυτή δε θα υφίσταται Proton Bank, οι πελάτες της οποίας θα αλλάξουν τα προϊόντα τους με τα αντίστοιχα της Eurobank. Παράλληλα, το σήμα Proton Bank δε θα υπάρχει πουθενά. Η τράπεζα αναμένεται να εκδώσει αναλυτικές οδηγίες.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει τη λειτουργία του με το δικό του ξεχωριστό brand, παρά την ενοποίηση των συστημάτων του με τη Eurobank που θα ακολουθήσει.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθούν οι απαραίτητες συνέργειες και ταυτόχρονα το ΤΤ θα συνεχίσε να εκμεταλλεύεται την παράδοσή του και τη φήμη που έχει στην εγχώρια αγορά ως αποταμιευτικό ίδρυμα.