A- A+
Visa: Η «Μεγάλη Δευτέρα» των συναλλαγών στο ίντερνετ
Ρεκόρ συναλλαγών με κάρτες στο διαδίκτυο αναμένουν για τη Δευτέρα 29/11/2012 οι επιτελείς της Visa, εκτιμώντας ότι θα δαπανηθούν onilne 460 εκατ. ευρώ. Τι συμβουλεύουν για ασφαλείς συναλλαγές.

«Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010: Η σημερινή ημέρα είναι η μέρα με τις περισσότερες online αγορές στην Ευρώπη» σημειώνουν οι αναλυτές της Visa Europe.

Η εταιρεία πληρωμών αναμένει να δαπανηθούν από τους καταναλωτές στο διαδίκτυο συνολικά €460 εκατ. μέσω καρτών Visa, η πλειοψηφία των οποίων (70%) θα αφορά χρεωστικές κάρτες.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η μέρα με τις περισσότερες αγορές πάντοτε ήταν η πιο κοντινή Δευτέρα στο Δεκέμβριο και φέτος αυτή η μέρα είναι στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Visa το 2009, η κορύφωση στις online αγορές παρατηρήθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και το 2008, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου.

Οι αγοραστές εκτιμάται ότι θα ξοδεύουν κατά μέσο όρο 319.000 ευρώ το λεπτό ή περίπου 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις προβλέψεις να τοποθετούν την κορύφωση των συναλλαγών μεταξύ 13.00 με 14.00 το μεσημέρι. Μια δεύτερη κορύφωση αναμένεται κοντά στις 19.00 το απόγευμα, καθώς οι shoppers μπαίνουν τότε στο Internet επιστέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά τους.

Η πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών της Visa Europe προβλέπεται να χειριστεί περισσότερες από 6,6 εκατ. συναλλαγές σε όλη την Ευρώπη μόνο τη «Μεγάλη» Δευτέρα ή 4.500 συναλλαγές το λεπτό, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο internet για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Ο Dr. Steve Perry, Εμπορικός Διευθυντής της Visa Europe δήλωσε: Το shopping στο internet είναι πλέον μέρος της διαδικασίας για την επιλογή δώρων από τους καταναλωτές και σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής πωλήσεων για τους εμπόρους. Ο συνδυασμός της καταβολής του μισθού και ο χρόνος που απαιτείται για την παράδοση των προϊόντων εξηγεί τις προβλέψεις για μια ημέρα ρεκόρ για το shopping στο διαδίκτυο.

Στους εμπορικούς δρόμους, την τελευταία Παρασκευή ή Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα συνήθως είναι η μέρα με τις περισσότερες αγορές, αλλά καθώς τα Χριστούγεννα πέφτουν Σάββατο φέτος, η Visa Europe προβλέπει ότι η πιο «φορτωμένη» ημέρα θα είναι η Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Η Visa βασίζει τις προβλέψεις της σε δεδομένα που καταγράφουν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τα ποσά που δαπανώνται, καθώς και στις τάσεις που επικράτησαν τα περασμένα Χριστούγεννα. Περισσότερο από 1 ευρώ σε κάθε 9 ευρώ που ξοδεύονται στην Ευρώπη προέρχεται από κάρτες Visa. Για το λόγο αυτό, τα παραπάνω στοιχεία θεωρούνται από τους πιο αξιόπιστους δείκτες στην ερμηνεία της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Η Visa Europe συμβουλεύει για ασφαλείς Online αγορές

  • Κάντε έρευνα πριν αγοράσετε οτιδήποτε από έναν έμπορο που δεν γνωρίζετε Αναζητήστε εμπόρους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία «Verified by Visa» για περισσότερη προστασία απέναντι σε απάτες. Η «Verified by Visa» διασφαλίζει ότι ο αγοραστής και ο πωλητής είναι υπαρκτοί και προστατεύει διπλά την κάρτα σας όταν ψωνίζετε στο Internet
  • Αποθηκεύστε ή εκτυπώστε ένα αντίγραφο της ηλεκτρονικής συναλλαγής σας, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του εμπόρου
  • Πριν από κάθε αγορά, διαβάστε την πολιτική παράδοσης και επιστροφής που θα πρέπει να αναγράφεται στο site του εμπόρου
  • Ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται στο site και σιγουρευτείτε ότι υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Αν χρησιμοποιήσατε κοινόχρηστο υπολογιστή, σιγουρευτείτε ότι αποσυνδεθήκατε σωστά, ώστε κανένας να μην έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες