A- A+
Χ. Θεοχάρης: Ισχύει το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών με τη ΓΓΠΣ - Δε λέει όμως πότε θα γίνει
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων περί νέας αναβολής εφαρμογής του σχεδίου διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, προχώρησε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Με ανάρτησή του στο Τwitter, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «λανθασμένα, γραμμένα από στενή οπτική που δεν στηρίζονται πουθενά».

Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων που θα επιτρέψουν μελλοντικά στο υπουργείο Οικονομικών να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε συναλλαγή και επομένως να γνωρίζει άμεσα τα έσοδα από ΦΠΑ που αναλογούν στο Δημόσιο.

Πάντως, ο κ. Θεοχάρης δε δεσμεύεται για το χρόνο υλοποίησης του μέτρου, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο του ελεγκτικού μηχανισμού ενάντια στη φορο-κλοπή.

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές τις οποίες προωθεί ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

Σε αυτές δεν συμπεριλήφθηκαν η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών και η παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους, ώστε να κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.