A- A+
Ποιοι φορολογούμενοι πρέπει να αλλάξουν κωδικό στο Taxis έως τις 31/12
Ολοι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν τους παλιούς κωδικούς του Taxisnet θα πρέπει μέχρι και το τέλος του έτους να αποκτήσουν νέους κλειδάριθμους, καθώς οι ισχύοντες δε θα λειτουργούν. Η διαδικασία.

Ο λόγος γίνεται για κωδικούς οι οποίοι έχουν δοθεί στους φορολογούμενους πριν το 2010 και μετά από πολλές παρατάσεις που δόθηκαν από το υπουργείο, θα πάψουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε εφορίας για να αποκτήσουν το σχετικό κλειδάριθμο και στη συνέχεια να ορίσουν νέους κωδικούς μέσω του Taxisnet.

Όσοι έχουν παλιούς κωδικούς έλαβαν την Παρασκευή σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους.

Οδηγίες Ενεργοποίησης

Ακολουθείστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, έχοντας πρόχειρο τον Α.Φ.Μ. σας και τον κλειδάριθμο που έχετε λάβει από τη ΔΟΥ:

1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων //link.minfin.gr/register

2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (3η στη σειρά υπηρεσία)

3. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».

4. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό , πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε. Παρακαλούμε κρατήστε τον νέο κωδικό σε ασφαλές μέρος ώστε να μη τον ξεχάσετε.

5. Κρατήστε τον κλειδάριθμό σας σε ασφαλές μέρος γιατί θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσετε το συνθηματικό (password) σας, για την έκδοση νέου.