A- A+
Τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ αντί του ενιαίου φόρου ζήτησαν και για το 2014 βουλευτές της ΝΔ!
Τη διατήρηση του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014, για να αποφευχθεί η φορολόγηση των αγροτεμαχίων μέσω του ενιαίου φόρου, ζήτησαν βουλευτές της ΝΔ από τον ΥΠΟΙΚ.

Σε συνάντηση που είχαν με το Γιάννη Στουρνάρα 80 βουλευτές του κυβερνώνοντος κόμματος την Τρίτη το βράδυ, επισημάνθηκε η ανάγκη αλλαγών στο νέο ενιαίο φόρο, λόγω της υπέρμετρης όπως τονίστηκε επιβάρυνσης στην αγροτική γη και στα αγροτεμάχια.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να πείσουν τον υπουργό για την ανάγκη ελαφρύνσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων, προτάθηκε ακόμη και η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, δηλαδή του λεγόμενου και «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για μία ακόμη χρονιά, με έκπτωση 10% σε σχέση με το το 2013.

Ξηλώνεται ο φόρος

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ξεκαθαριζόταν ότι οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) θα εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο.

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από τους βουλευτές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή το βράδυ προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.