A- A+
Diners Club Ελλάδος – UNICEF: Γιόρτασαν 10 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας
Tη συμπλήρωση 10 χρόνων επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Diners Club Ελλάδος και της UNICEF, γιόρτασαν στελέχη των δύο εταιρειών σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος κ. Grant Carson απηύθυναν χαιρετιστήριες ομιλίες προς τους καλεσμένους πελάτες τoυ Diners Club και ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά τους στο ανθρωπιστικό έργο της UNICEF μέσω των προϊόντων Diners Club.

Γνωστοί για το καλλιτεχνικό έργο αλλά και την ευαισθησία τους, η καταξιωμένη αγαπητή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και ο διακεκριμένος πολυβραβευμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα, ειδικά φτιαγμένο για τη βραδιά, που δημιούργησε πληθώρα συναισθημάτων με κυριότερα τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό.

Σημειώνεται ότι η Φωτεινή Δάρρα είναι «Νονά της UNICEF» και έχει συμβάλλει κατ’ επανάληψη στο έργο της UNICEF στην Ελλάδα. Ο συνθέτης βρίσκεται κοντά στο έργο της UNICEF επί σειρά ετών.

Οι δράσεις

Η υποστήριξη του Diners Club προς τη UNICEF περιλαμβάνει τρεις πυλώνες προσφοράς:

-Τον εμβολιασμό των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες: Ήδη, σε περισσότερα από 14.000.000 παιδιά και μέσω της κάρτας Diners Club UNICEF έχουν προσφερθεί εμβόλια κατά της ιλαράς. Η ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού πραγματοποιείται με την προσφορά 0,5% της αξίας της συναλλαγής με κάθε χρήση της κάρτας Diners Club, χωρίς την επιβάρυνση του κατόχου της κάρτας.

- Το πρόγραμμα «Συμβάλλω», που υλοποιείται από το 2010 και ενισχύει το πρόγραμμα της UNICEF για την παροχή ιατρικής και εκπαιδευτικής βοήθειας προς τα παιδιά προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση. Η προσφορά γίνεται μέσω μιας μηνιαίας πάγιας εντολής €5 ή €10, από τους κατόχους των καρτών Diners Club.

- Τη δωρεά σχολικών ειδών: Κάθε χρόνο από την αρχή του Προγράμματος «Συμβάλλω», το Diners Club δωρίζει σχολικά είδη UNICEF σε παιδιά από ιδρύματα παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, μόνο το 2013 προσφέρθηκαν σχολικά είδη σε 26 ιδρύματα παιδικής προστασίας. Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα ενισχύει παράλληλα το έργο των ιδρυμάτων για τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και το έργο της UNICEF για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη για τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών.