A- A+
Έτοιμος να βάλει λεφτά στην Ελλάδα ξανά μετά από 10 χρόνια ο «γκουρού» των αγορών Mark Mobius
Έτοιμος να τοποθετηθεί σε ελληνικές μετοχές για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δηλώνει πως είναι ο μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius, διαβλέποντας ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος τοποθετείται σε αναδυόμενες αγορές, φέρεται να δηλώνει ότι οι τραπεζικές μετοχές θα είναι οι πρώτες που θα επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Mobius κάνει λόγο για και ευκαιρίες που κρύβονται εκτός χρηματιστηρίου. «Κοιτάζουμε σε private equity, κοιτάζουμε στον τουρισμό. Κοιτάζουμε στην λιανική, στις υποδομές» τόνισε σχετικά.

Η πρόοδος στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Mobius, η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μobius βρέθηκε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, προσκεκλημένος της Eurobank, ενώ όπως έγινε γνωστό, η εταιρία του, η Temepleton Emerging Markets έχει βάλει στο στόχαστρο 41 ελληνικές εταιρίες.

«Ο καλύτερος χρόνος για αγορές είναι όταν τα πράγματα δεν φαίνονται καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η μερισματική απόδοση ορισμένων ομίλων ίσως είναι ελάχιστη σήμερα, όμως μπορεί να ανέλθει σε 3% έως 5% σε λίγα χρόνια