A- A+
TT: «Κούρεμα» στα επιτόκια προθεσμίας άνω των €100.000
Σε περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων που αφορούν ποσά άνω των 100.000 ευρώ προχώρησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στις 60.000 ευρώ ο πήχης για επιτόκιο άνω του 3%.

Το δελτίο επιτοκίων της τράπεζας στους λογαριασμούς προθεσμίας, το οποίο ανανεώθηκε στις 17/10, περιλαμβάνει προς τα κάτω αναπροσαρμογή των αποδόσεων μόνο για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίο προσφέρει καταθετικά προγράμματα διάρκειας από 1 έως και 12 μήνες, με διάφορες δυνατότητες ως προς την πρόωρη ανάληψη και την καταβολή των τόκων.

Το χαρτοφυλάκιο

Μετά τις τελευταίες μειώσεις που εφάρμοσε η Eurobank, στην οποία ανήκει πλέον το ΤΤ, για εξασφαλιστεί μία απόδοση άνω του 3%, θα πρέπει ο καταθέτης να διαθέτει τουλάχιστον 60.000 ευρώ.

Οι καλύτερες αποδόσεις προσφέρονται για διάρκεια 3 μηνών και υποχωρούν όσο αυξάνεται ο χρόνος ωρίμανσης της κατάθεσης.

Ειδικότερα, τα προϊόντα της τράπεζας έχουν ως εξής:

1) Ανεβαίνω Extra: Πρόκειται για λογαριασμούς προθεσμίας 3μηνης, 6μηνης και 12μηνης διάρκειας, το κύριο χαρακτηριστικό των οποίων αποτελεί το αυξανόμενο κάθε μήνα επιτόκιο.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ την ίδια ημέρα του παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης, μερικής ή ολικής, χωρίς ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης διαμορφώνεται στις 20.000 ευρώ, ενώ τα επιτόκια ανάλογα με τη διάρκεια και το ύψος της αποταμίευσης φτάνουν έως και το 3,20%.

2) Απλές Προθεσμιακές Καταθέσεις: Οι λογαριασμοί αυτοί προσφέρονται για διάρκεια ενός μήνα, δύο μηνών, τριών μηνών, έξι μηνών και δώδεκα μηνών.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, ενώ τα επιτόκια κυμαίνονται ανάλογα με τη διάρκεια και το ποσό της αποταμίευσης από 2,10% έως 2,95%.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της προσυμφωνημένης διάρκειας της κατάθεσης.

Σύγκριση επιτοκίων

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.