A- A+
Παράταση έως 18/10 για το πρόγραμμα Γυναικεία Επιχειρηματικότητα για αύξηση της συμμετοχής
Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών από υποψηφίους που έχουν εξασφαλίσει την επιδότηση από το πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας προχώρησε ο ΕΦΕΠΑΕ για να αυξήσει τη συμμετοχή.

Ο λόγος γίνεται για τις γυναίκες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», οι οποίες θα μπορούν έως την Παρασκευή να προσκομίσουν στον ΕΦΕΠΑΕ τα δικαιολογητικά οριστικοποίησης της ένταξής τους.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, από τις 2.444 γυναίκες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, έχουν προσκομίσει τα δικαιολογητικά μέχρι στιγμής οι 1.356.

Η παράταση δίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιτυχούσες που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων σε ορισμένες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος ενισχύονται άνεργες, απολυμένες, απειλούμενες από την ανεργία και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, ηλικίας από 18 έως 64 ετών προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Αύξηση προϋπολογισμού

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσφατα αύξηση τον προϋπολογισμό του προγράμματος από τα 40 εκατ. στα 77 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα:

Υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) 6.954 αιτήσεις χρηματοδότησης με αιτούμενο προϋπολογισμό 217.392.249,62 ¤. Από αυτές, 6.419 αιτήσεις προχώρησαν προς αξιολόγηση και είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής.

Από τις 6.419 εν δυνάμει επιλέξιμες προτάσεις με προϋπολογισμό 198,689 εκατ. ευρώ και με βάση τον προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης που αναφέρεται στον οδηγό του Προγράμματος, εντάχθηκαν αρχικά 1.267 προτάσεις με προϋπολογισμό 40,022 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη 2.444 προτάσεων έργων που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος με προϋπολογισμό 76.928.109,45 ευρώ.

Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες: //www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr και www.epeaa.gr.