A- A+
«Κλείδωσε» η συγχώνευση Aegean και Ολυμπιακής - Υπό ενιαίο σχήμα οι δύο εταιρείες
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πώληση της Olympic Air στην Aegean Airlines, με τη μεταβίβαση των μετοχών να αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι σκέψεις για τα νέα δρομολόγια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group (MIG), μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης της Olympic Air, η τελευταία θα καταστεί θυγατρική της Aegean ενώ οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν η κάθε μία το σήμα, το διακριτό πτητικό έργο και τον στόλο τους.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €72 εκατ. από τα οποία €20 εκατ. έχουν ήδη καταβληθεί.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το συνεχιζόμενο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατέστησε αναγκαία τη συμφωνία αυτή με την οποία εξασφαλίζεται η μελλοντική χρήση του εμπορικού σήματος της Ολυμπιακής, ενώ διασφαλίζονται οι δυνατότητες συνεχούς και απρόσκοπτης αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Εκτιμούμε ότι χωρίς την συμφωνία αυτή οι λειτουργικές ζημίες και η αναπόφευκτη συρρίκνωση δραστηριοτήτων των αεροπορικών εταιρειών θα περιόριζαν την αεροπορική σύνδεση της χώρας με απροσδιόριστες συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία» αναφέρει η MIG.

Τα δρομολόγια

Σήμερα οι δύο αερογραμμές έχουν επικαλύψεις σε επτά δρομολόγια εκ των οποίων πέντε εκτελούνται μόνο από αυτές.

Αυτά είναι τα Αθήνα - Χανιά, Αθήνα - Μυτιλήνη, Αθήνα - Σαντορίνη, Αθήνα - Κέρκυρα (τη θερινή περίοδο από την Aegean), Αθήνα - Κως (τη θερινή περίοδο από την Aegean).

Ο πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε:

«Από σήμερα μεγαλώνουν οι ευθύνες μας απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό.

Μεγαλώνουμε και καλούμαστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την Περιφέρεια και να διασφαλίσουμε ποιοτική πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί της Ελλάδας.

Οι οικονομίες κλίμακος θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε ακόμη πιο χαμηλούς ναύλους στο εσωτερικό, ιδιαίτερα προς τα μικρά νησιά της χώρας.

Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την εξωστρέφειά μας και τον ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου εξωτερικού, τόσο από την Αθήνα όσο και την Περιφέρεια, συμβάλλοντας ακόμα πιο ουσιαστικά στον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία».