A- A+
Visa: Εξοικειώνονται οι Ευρωπαίοι με τις ανέπαφες πληρωμές - Ο τζίρος του 2013
Πάνω από 211 εκατ. συναλλαγές με τη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών πραγματοποίησαν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πραγματοποίησαν σε διάστημα 12 μηνών έως και τον Ιούλιο του 2013, σύμφωνα με τη Visa.

Σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας «Όλα Κυλάνε Γρήγορα με Visa» με πρωταγωνιστή τον Usain Bolt, έχουν δαπανηθεί €1,8 δισεκατομμύρια με κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa, με μέση τιμή αγοράς €8,63.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Visa Europe, η δαπάνη ανήλθε σε €285 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε εξαπλάσια αύξηση σε μηνιαία βάση, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης εξοικείωσης των καταναλωτών με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.

Ανέπαφες στην Ευρώπη

Τα στοιχεία της Visa Europe δείχνουν τα εξής:

• Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 30 εκατομμύρια αγορές, που αντιστοιχούν σε συνολική δαπάνη €285 εκατομμυρίων (συγκριτικά με 6,8 εκατομμύρια συναλλαγές αξίας €48,5 εκατομμυρίων τον Ιούλιο του 2012)

• Βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία 69 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa και περισσότερα από 1 εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων πληρωμών συνολικά στην Ευρώπη

• Η μέση τιμή μιας αγοράς με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη είναι €8,63

Οι κάτοχοι των καρτών ανέπαφων πληρωμών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές αξίας €25 και κάτω με ταχύτητα και ασφάλεια με ένα απλό άγγιγμα στο τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο αποδοχής.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Την πρώτη χρεωστική κάρτα ανέπαφων συναλλαγών λάνσαραν στην Ελλάδα Eurobank και MasterCard, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους στο ...δευτερόλεπτο. Λίγους μήνες αργότερα δημιουργήθηκε από τη Eurobank και αντίστοιχη πιστωτική κάρτα.

Από την άλλη πλευρά, η πρώτη ανέπαφη συναλλαγή στη χώρα μας παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2012 σε πιλοτικό επίπεδο από την Alpha Bank, σε συνεργασία με την Visa Europe, χρησιμοποιώντας την κάρτα Alpha Bank Enter Visa payWave.

Η νέα τεχνολογία, που παρουσιάστηκε, θα επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών, έως 25 ευρώ, χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχείρησης ή την πληκτρολόγηση του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού (ΡΙΝ), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις μελλοντικές εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών και στη χώρα μας.

Τα πλεονεκτήματα

Οι κάτοχοι της νέας Eurobank Debit MasterCard θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής ανέπαφης συναλλαγής, αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.

Ειδικά οι πληρωμές έως 25 ευρώ γίνονται ακόμα πιο πρακτικές, καθώς δεν απαιτείται ούτε η χρήση PIN κωδικού ούτε η υπογραφή του πελάτη.

Έτσι οι κάτοχοι απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν φανταστεί (καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.).

Πού γίνονται ανέπαφες πληρωμές

Οι δύο κάρτες, χρεωστική και πιστωτική, της Eurobank γίνονται αποδεκτές σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως:

  • Γερμανός,
  • Cosmote,
  • Starbucks,
  • Zara,
  • Bershka,
  • Jumbo,
  • Ster Cinemas,
  • Coffee Time και
  • Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το δίκτυο συνεργατών εμπλουτίζεται διαρκώς και οι κάτοχοι PayPass καρτών μπορούν να ενημερώνονται στο www.eurobank.gr.

Παράλληλα, η αναβαθμισμένη χρεωστική κάρτα γίνεται αποδεκτή σε περισσότερα από 34 εκατομμύρια σημεία με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας άμεση πρόσβαση στο συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Πρόγραμμα επιβράβευσης

Επιπλέον, η νέα χρεωστική συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης “Επιστροφή”, ανταμείβοντας καθημερινά με πραγματικά ευρώ τους κατόχους καρτών Eurobank για τις αγορές τους σε περισσότερες από 4.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η τεχνολογία MasterCard PayPass κερδίζει σταθερά την προσοχή του ελληνικού καταναλωτικού κοινού.

Η Eurobank έχει ήδη σε κυκλοφορία πάνω από 30.000 πιστωτικές κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, καθώς και 1.000 τερματικά στην Ελληνική αγορά.

Διαβάστε επίσης

* Eurobank: Δώρο €50 για το σούπερ μάρκετ με ανέπαφες κάρτες