A- A+
Ξαναέστειλαν ειδοποιητήρια με οφειλές σε πολίτες που έχουν πληρώσει κανονικά το φόρο!
Νέα σύγχυση έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες φορολογουμένους το σύστημα Taxis, το οποίο απέστειλε ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε πολίτες που τον έχουν ήδη πληρώσει.

Ειδικότερα, σε αυτά τα ειδοποιητήρια εμφανίζεται μήνυμα που αναφέρει ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούν οφειλές τους οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν κατέβαλαν στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό τους ζητείται να προχωρήσουν στην τακτοποίηση της οφειλής τους εντός 15 ημερών.

Διαφορετικά, ο προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, ασφαλιστικά και λοιπά μέτρα, ήτοι κατασχέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, εάν οι φορολογούμενοι έχουν όντως τακτοποιήσει εντός των νόμιμων προθεσμικών τις οφειλές τους, δε θα πρέπει να ανησυχούν.

Η αποστολή της ειδοποίησης σε αυτήν την κατηγορία πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι το Taxis δεν έχει ακόμη ενημερωθεί με τα σχετικά αρχεία που έχουν αποστείλει οι τράπεζες, μέσω των οποίων αποπληρώθηκε ο φόρος.