A- A+
Παρέμβαση Βενιζέλου για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία
Επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών και φορολόγησης ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για μία συμφωνία, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων Συμβάσεων της Ελβετίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τη Γερμανία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στις ελληνικές αρχές να φορολογήσει τυχόν «μαύρα» χρήματα που βρίσκονται στις τράπεζες της χώρας.

Κατά τη συνάντηση του κ. Βενιζέλου τις προηγούμενες ημέρες με τον ελβετό ομόλογό του, Ντίντερ Μπούρκχαλτερ, στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυνατότητα συντονισμού ανάμεσα στην ελληνική προεδρία στην ΕΕ και στην επικείμενη ελβετική προεδρία στον ΟΑΣΕ. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Μπούρκχαλτερ εξέτασαν τρόπους αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ελβετίας, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και οι επενδύσεις.