A- A+
Δάνεια προς ΜΜΕ με έκπτωση 50% στο επιτόκιο από την ΕΤΕ
Φθηνή ρευστότητα προσφέρει η Εθνική Τράπεζα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. «ΤΕΠΙΧ - Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

Η δράση αυτή αφορά την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, καθώς και στη χρηματοδότηση, με νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης, νέων και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο σκοπός του δανεισμού μπορεί να είναι ο εξής:

• Χρηματοδότηση επιχειρηματικών επενδυτικών σχεδίων ενταγμένων ή μη σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης (Ν. 3299/2004 κ.α.), τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί κατά το χρόνο υποβολής του αιτήματος

• Χορήγηση δανείων κεφαλαίων κίνησης ειδικού σκοπού, για δαπάνες που στοχεύουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης, σύμφωνα με το υποβαλλόμενο, με την αίτηση δανειοδότησης, επιχειρηματικό σχέδιο.

Ύψος δανείου

• Για επενδυτικά δάνεια, από € 10.000 έως € 800.000
• Για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, από € 10.000 έως € 300.000

Διάρκεια δανείου

• Για επενδυτικά δάνεια, από 5 έως 12 έτη, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη
• Για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, έως 48 μήνες.

Το επιτόκιο

Προσφέρεται μηδενικό επιτόκιο για το 50% του δανείου, λόγω άτοκης συμμετοχής κεφαλαίων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.

Το υπόλοιπο 50% του δανείου επιβαρύνεται με το ισχύον βασικό επιτόκιο για χρηματοδότηση παγίων ή αντίστοιχα για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, πλέον περιθωρίου, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησης, και της προβλεπόμενης εισφοράς του Ν. 128/75.

Υπάρχει εφάπαξ διαχειριστικό κόστος που κυμαίνεται από € 100 έως € 2.000, υπολογίζεται σε ποσοστό 0,5% επί του εγκεκριμένου δανείου και εισπράττεται κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.