A- A+
Υπηρεσία προστασίας των καρτών από την Attica Bank
Μία νέα υπηρεσία για την προστασία των κατόχων των πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών της ανακοίνωσε η Attica Bank. Πώς προστατεύεται ο πελάτης.

Πρόκειται για την Υπηρεσία Έγκαιρης Ειδοποίησης Κακόβουλης Χρήσης, που αποτελεί ένα σύστημα ελέγχου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τις πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες της ATTICA BANK σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός του συστήματος είναι η προστασία των κατόχων από δόλια χρήση της κάρτας τους από τρίτους, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα απάτης.

Μέσα από εξελιγμένα συστήματα ανίχνευσης, όταν διαπιστωθούν ασυνήθιστες συναλλαγές, που αποκλίνουν σημαντικά από τη συνήθη συναλλακτική συμπεριφορά του κατόχου της κάρτας, ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί προειδοποίησης και υποδεικνύεται η ανάγκη επιβεβαίωσης της γνησιότητας της συναλλαγής.

Τηλεφωνική επιβεβαίωση

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας θα προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πελάτη, από τις 08:00 – 21:00 (365 ημέρες τον χρόνο), για να πιστοποιήσουν την γνησιότητα και αυθεντικότητα της συναλλαγής.

Εάν δεν καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί με τον κάτοχο της κάρτας, για τη δική του ασφάλεια και μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η συναλλαγή δεν αφορά κρούσμα απάτης, πιθανόν να αναστείλουν προσωρινά την δυνατότητα συναλλαγών, ώστε να μην επεκταθεί το φαινόμενο.

Με αυτό τον τρόπο και βάσει της διεθνούς πρακτικής σε θέματα ασφάλειας χρήσης καρτών, μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες κακόβουλης χρήσης των στοιχείων μίας κάρτας από τρίτους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την Υπηρεσία Έγκαιρης Ειδοποίησης Κακόβουλης Χρήσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-3669000 και 801-11-500-900 ή να πατήσετε εδώ.