A- A+
Η ΑΧΑ και η Κάρτα Διαβήτη συνεχίζουν να εκπαιδεύουν μαθητές και γονείς
Η ΑΧΑ και η Κάρτα Διαβήτη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), συνεχίζουν να εκπαιδεύουν μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους γονείς του το σχολικό έτος 2013-2014.

Η ΑΧΑ με στόχο να συνεισφέρει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης και ασφαλέστερης κοινωνίας, τοποθετεί στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της την εκπαίδευση και την πρόληψη κινδύνων.

Eχει επιλέξει στο πλαίσιο αυτό να ενημερώσει ένα ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οποία απασχολεί ήδη περίπου 1.300.000 συμπολίτες μας και έχει ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις

Ήδη από τον Απρίλιο 2013 που ξεκίνησε η συνεργασία μέχρι τον Ιούνιο 2013 εκπαιδεύτηκαν 1.000 γονείς και μαθητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο μέρη:

• Το επιστημονικό μέρος απευθύνεται σε γονείς. Συγκεκριμένα, τρεις εξειδικευμένοι επιστήμονες, τοποθετούνται σε θέματα πρόληψης και έγκυρης διάγνωσης και εξηγούν με απλά λόγια τη νόσο και τα νέα δεδομένα που την αφορούν.

• Το δεύτερο μέρος αφορά στην εκπαίδευση μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου επιτραπέζιου και ηλεκτρονικού παιχνιδιού που σχεδίασε η ΑΧΑ με την Κάρτα Διαβήτη, το οποίο βασίζεται στις αρχές της διατροφικής πυραμίδας και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα //www.kartadiaviti.gr/melenia/game1.html.

Σε κάθε ενημέρωση γίνεται δωρεάν μέτρηση σακχάρου σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ενήλικες και παιδιά και διανέμονται ενημερωτικά έντυπα.